FAQ

Hoe werkt de detox?

Tijdens een detox kuur drink je 6 supersapjes per dag, elk van 500 milliliter. We maken de juice supervers voor je, met een slow juicer, waardoor zo min mogelijk voedingsstoffen verloren gaan door bijvoorbeeld oxidatie. Levend sap zit vol vitamines, mineralen en enzymen die je lichaam voorzien van voedingsstoffen. Het is dus geen periode van onthouden, maar juist van voeden. Je voorziet je lijf van rijke voeding, waaruit de voedingsstoffen makkelijk op te nemen zijn.

Wat gebeurt er?

Als je bewerkt voedsel eet, gaat veel van je energie op aan het verwerken hiervan, maar dit levert maar relatief weinig op en bovendien slaat het lichaam onverteerde toxische stoffen op. Door te kiezen voor makkelijk verteerbare juices geef je je spijsverteringsstelsel even een break. De energie die overblijft kan gebruikt worden voor het reinigen van je lichaam... en dit zul je merken in de vorm van een fitter energieker gevoel! Daarnaast zullen afvalstoffen afgevoerd worden, waardoor je lekkerder en strakker in je vel gaat zitten. Ja, je zult dus afvallen. Je nieuwe shape behoud je echter alleen wanneer gezond geen dieet maar een lifestyle voor je wordt.

En daarna?

De detox kuur is niet bedoeld voor de langere termijn, maar zorgt wel voor een goede reset van je lichaam. Je zult bewuster worden van je eigen lijf en voeding. We zijn echt wat we eten! Een kuur is dus een goede start richting een healthy lifestyle met meer natuurlijke voedingsmiddelen en zo min mogelijk bewerkt eten. Als je voelt wat jouw lichaam voedt, eet je niet meer gezond omdat het moet, maar omdat je je daarbij het beste voelt.

Hoe vaak detoxen?

Omdat het in onze maatschappij helaas onmogelijk is om toxische stoffen geheel te vermijden is het aan te raden om eens in de zoveel tijd een kuur te doen. Dit kan bijvoorbeeld elk seizoen, elk jaar of wat voor jou lekker voelt. Daarnaast is het natuurlijk altijd belangrijk voldoende voedingsstoffen uit groente en fruit binnen te krijgen. Daarom is het zeer aan te raden regelmatig juice te drinken, het is een way of life!

Hoe lang duurt detox?

Hoe lang je wil detoxen is geheel aan jou. Gemiddeld gezien zou 3 dagen voldoende moeten zijn voor een reinigend effect en een energiek, licht, herboren gevoel. Uiteraard is elk sapje wat je drinkt goed voor je, dus als je liever eerst een dagje wil proberen, helemaal goed! Kies je diehard voor 5 dagen of zelfs langer? Dan zul je merken dat dit een zeer positief effect heeft op je immuunsysteem en dat je je best shape ever zult bereiken.

Detoxen is het jezelf ontdoen van opgehoopte toxische stoffen. Zowel onze omgeving als ons eten zit helaas vol toxische, chemische stoffen die we opslaan in de cellen van ons lichaam. De juices spoelen als het ware je systeem door. Hierdoor kan het lichaam toxische stoffen loslaten in de bloedbaan. Dit kan zeker zorgen voor nare bijwerkingen van je kuur, zoals hoofdpijn, een wattig gevoel, misselijkheid, enz. Maar... als deze symptomen verdwijnen weet je waar je het voor gedaan hebt! Je zult je juist top voelen!

Wat is een goed moment om te detoxen?

Kies voor een periode waarin je ook daadwerkelijk de rust kunt nemen om met jezelf en je lijf bezig te zijn. Je kunt de meeste werkzaamheden prima doen tijdens een kuur, maar zware lichamelijke inspanning of heftig drukke, stressvolle dagen combineren niet zo goed met de intentie van je detox. Ook helpt een agenda vol etentjes natuurlijk niet om je te focussen op juice, just juice. Je kunt last krijgen van detox verschijnselen, voor je je beter gaat voelen, dus calculeer dat in. Beweging van matige intensiteit helpt je lichaam bij het ontgiften, denk hierbij bijvoorbeeld aan yoga, pilates of een fijne strandwandeling. Plan daarnaast tijd in om jezelf te verzorgen, scrub een keertje extra, geniet van een heerlijke massage of neem een warm bad.

Wat moet ik doen voor ik begin?

Het is niet aan te raden om van een dieet van bewerkte voedingsmiddelen en ongezonde gewoontes cold turkey over te gaan op uberhealthy raw food. Voorbereiding is dus essentieel. Afhankelijk van je huidige gewoontes heb je hier meer of minder tijd voor nodig, maar reken erop dat je 3 dagen voor je detox stopt met sigaretten, alcohol en cafeïne (kies kruiden- of rooibosthee!) en afbouwt naar een zoveel mogelijk plantaardig natuurlijk dieet, vegan dus. Schrap allereerst rood vlees, daarna gevogelte, kaas en eieren. Probeer geraffineerde suiker te vermijden en ga voor 'langzame' koolhydraten.

Hoe ziet een detox dag eruit?

Je drinkt ongeveer elke 2 uur 500 ml juice. In je kuur zitten groentesappen, fruitsappen en 's avonds een notenmelk. Daarnaast raden we je aan de dag te beginnen met een glas heet water met citroensap, voor een reinigende kickstart. De rest van de dag drink je ruim kruidenthee en water. We kunnen je uiteraard adviseren op het gebied van thee die ondersteunend werkt! Je water kun je een lekker natuurlijk smaakje geven met een takje munt, wat komkommer of limoen (wat je niet opeet ;).

Hoe werkt het bestellen en ophalen?

Je kunt je kuur telefonisch of per email bestellen. Vooralsnog kun je de juicen alleen ophalen bij The Tea Lab. We zitten heel centraal in Rotterdam, tussen station Blaak en metrostation Beurs, op de Westewagenstraat 80, achter de V&D. De juices zijn 72 uur houdbaar vanaf het juicen, de notenmelk 96 uur. Maar natuurlijk geldt hoe verser hoe beter, dus we adviseren om maximaal per 2 dagen bij ons op te halen. The Tea Lab is op ma- vr geopend van 10.00u - 19.00u en in het weekend van 09.00u - 19.00u. Als je bestelt, dan horen we graag wanneer je wil starten en wanneer je komt ophalen en voor hoeveel dagen. Bij het afhalen betaal je je hele kuur en krijg je indien van toepassing een bewijsje mee voor het aantal juices dat je nog tegoed hebt.